Startpagina1 111111111111 Zaalconcerten 111111111 Zomerfestivals 11111111111 Luistertips 11111111111 Concertagenda 1111 11111111111 E-maildonderdag 29 april 2010

Windstilte voorbij!

Het is een tijdje rustig gebleven op deze blog. Ik ben namelijk zes weken volledig offline geweest. De reis voerde naar Vietnam en Singapore en bij thuiskomst is het altijd weer even wennen.

In Vietnam hoorde ik vooral muziek die nogal 'slijmerig' en gladjes klonk. De karaokebars waren alom tegenwoordig. Toch is het gelukt om een 15-tal mooie ceedeetjes op de kop te tikken voor een appel en een ei. Vooral traditionele Vietnamese muziek, wat populaire klassiekers en enkele modernere titels die beslist de moeite waard zijn. Als ik meer tijd heb zal ik later misschien enkele van deze cd's verder bespreken. Eerst moet ik even checken of ze ook ergens on-line te beluisteren zijn. We bezochten ook een concert van een zestal populaire Vietnamese artiesten in het Operahuis van Hanoi, een unieke gelegenheid. Het klonk allemaal wel heel bombastisch, met veel keyboards en 'would be' Jimi Hendrix gitaarwerk. Eén van de artiesten was My Linh (zie foto), een megaster in Vietnam.

In Singapore werd ik vooral verrast door de heel knappe muziek van Maleisische muzikanten (muziek die een beetje doet denken aan de Taarab uit Zanzibar) en de frisse bhangraklanken die in 'Little India' overal op straat te horen waren.

Laat het concertseizoen nu maar verder zijn gang gaan. Enkele concerten heb ik met pijn in het hart moeten missen. Ik denk dan vooral aan de optredens van Aurelio Martinez, Sam Mangwana & Odemba OK jazz en het Dastan ensemble, die tijdens mijn afwezigheid in het Zuiderpershuis plaatsvonden.

1 opmerking:

  1. Het eerste halfuur van ODEMBA OK JAZZ was ronduit briljant: hemelse rumba die de gouden jaren deden herleven. Daarna zakte het toch wat ineen en kregen we zoals gewoonlijk bij Odemba het verplichte Congolese line dance kwartiertje. Sam Mangwana maakte een tamme, eerder uitgebluste indruk.

    Ooit zelf nog 3 weken in Vietnam rondgetoerd met lief en rugzak. Schitterend land!

    BeantwoordenVerwijderen