Startpagina1 111111111111 Zaalconcerten 111111111 Zomerfestivals 11111111111 Luistertips 11111111111 Concertagenda 1111 11111111111 E-mailzondag 12 juni 2011

Klezmamo & Romengo @ Molière (Elsene)


Gisteren organiseerde Muziekpublique twee heel knappe concerten in Zaal Molière, die ik spijtig genoeg heb moeten missen. Gelukkig was onze vriend Jan wel aanwezig, hieronder lees je zijn bevindingen.

Klezmamo was een aangename verrassing. De naam komt van klezmer enerzijds en anderzijds Marielle, violiste, zangeres en leading lady van de band en Monique, accordeon en zang, m.n. bij Slavische liederen of als de songs een diepere, (bas?)stem vereisten.Verder een klarinettist-saxofonist, in vele variëteiten, en contrabas. Repertoire van klezmer, afgewisseld met Sefardische liederen, een bekend Servisch nummer, een tango-klezmer, enz. Concert voor de pauze 1u15 lang, knap, boeiend, gevarieerd. En ze hadden cd's bij.

Na de pauze was het de beurt aan Romengo met traditionele plattelandszigeunermuziek uit Hongarije, altijd goed natuurlijk. Zangeres met heel lange paardenstaart, tot aan de kuiten, en mooie en krachtige zigeunerstem. Percussie op cajon, lepels en melkkan (na het concert te koop voor ... 120€), akoestische gitaar en gipsy viool. Uitstekend concert, wel halfweg een paar keer wat veel gedoe met het publiek (meezingtoestanden), maar duurde gelukkig niet lang. Vaak uptempo traditionals, afgewisseld met tragere songs, minder bekend en/of zelf geschreven , waarin de mooie stem van Monika Lakatos centraal stond. Na een uur kwamen ze helemaal op dreef en de zaal ging uit de bol, vooral dan het dansende gedeelte. 1u20 na de pauze, dus in totaal 2u35 knappe muziek! Ook van Romengo waren cd's te koop.

Een geslaagde avond. Klezmamo was ook een aangename verrassing. Maar toch, als je ziet hoe Romengo na een uur echt op dreef komt, die mannen hadden nog een paar uur kunnen doorgaan, dus misschien dan toch liever een lang concert van Romengo, 2u35 lang zou perfect geweest zijn.

Website Romengo
Myspace Romengo
cd Romengo
Myspace Klezmamo
Myspace Marielle Vancamp (Klezmamo)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten