Startpagina1 111111111111 Zaalconcerten 111111111 Zomerfestivals 11111111111 Luistertips 11111111111 Concertagenda 1111 11111111111 E-mailvrijdag 30 september 2011

Radio Mukambo

 
Vanaf deze week zenden we net als Tropicalidad, Mo en De Wereld Morgen iedere week 'Radio Mukambo' uit, een uurtje muziek uit alle hoeken van de wereld. Elke uitzending wordt aan elkaar gepraat door Benjamin Tollet en heeft een album van de week, een concertagenda en zit vol globale sounds die het onmogelijk maken om te blijven zitten.

Wie is Benjamin Tollet?

Als Brusselse journalist, global sounds activist, radiopresentator, DJ en fotograaf specialiseert Benjamin Tollet zich sinds 2005 in wereldmuziek voor verschillende Belgische en Nederlandse magazines en kranten. Hij heeft een duidelijke voorkeur voor Afrikaanse muziek – van het zwarte continent en van de diaspora – en voor World fusion. Afrobeat is zijn lievelingsmuziek, geëngageerd en uiterst dansbaar. Met zijn programma Radio Mukambo op Groovalización (een internetradio die 24u/24 wereldmuziek uitzendt) heeft hij slechts één doel voor ogen: bewijzen dat wereldmuziek cool is. Dat doet hij aan de hand van zwarte en gemetisseerde muziek zonder grenzen.

Tollet over 'Radio Mukambo'

'Mukambo is de naam van een toevluchtsoord voor vrijgevochten slaven in het Braziliaanse woud. Radio Mukambo is het asiel voor al diegenen die de pop-, rock- en electro-dictatuur willen ontvluchten, een plaats waar de grooves uit de vier hoeken van de wereld samenvloeien. Radio Mukambo is er ook om aan te tonen dat Brussel een fantastische stad is waar het krioelt van culturele activiteiten. Wereldmuziek is alom aanwezig met groepen uit de hele wereld die echt ontdekt moeten worden.' 

Beluister aflevering 029, de eerste aflevering in het Nederlands!
Wat staat er op de playlist?
 1. Dona Cila do Côco - Jontando Côco
 2. Chico Science & Nação Zumbi - Macô
 3. Imperial Tiger Orchestra - Shinet
 4. Mercan Dede - Mercanistan
 5. Mixtuur - Queskia
 6. Xamanek - Llamame
 7. Conjunto Ngonguenha - É dreda ser Angolano
 8. Chinese Man - Pandi Groove
 9. Imperial Tiger Orchestra ft. Bethelem Dagnachew - Tirulegn
 10. La Revuelta - Mamita
 11. El Remolon - La Guajira
 12. Blitz the Ambassador - Akwaaba

Vanaf nu presenteren we je elke week een nieuwe aflevering van Radio Mukambo in de rechterkolom van deze blog. Veel luisterplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten