Startpagina1 111111111111 Zaalconcerten 111111111 Zomerfestivals 11111111111 Luistertips 11111111111 Concertagenda 1111 11111111111 E-mailmaandag 6 augustus 2012

‘Premie Viraz’ van Commandant Cadet & Les Pythons de la Fournaise


Heb je dat ook, dat je toevallig een stukje muziek hoort en meteen de aandrang voelt om hardop ‘wauw’ te roepen? Dat is precies wat mij overkwam toen ik met Commandant Cadet & Les Pythons de la Fournaise  in aanraking kwam. Het verhaal van deze groep begint in 2007 als Félix Vincent, illustrator bij het kleine platenlabel Catapulte Records in een Frans ziekenhuis René Cadet tegen het lijf loopt. René dompelt Felix onder in de muziek van Réunion, het eiland waar hij vandaan komt. Drie muzikanten (basgitaar, percussie en drums) vervoegen het gitaristenduo en Commandant Cadet & Les Pythons de la Fournaise  is geboren. De groepsnaam is een knipoog naar de gelijknamige vulkaan, tevens de hoogste piek van het eiland. Muzikaal gaan ze aan de slag met Séga, een populaire stijl in Réunion waarin traditionele Maloya versmelt met Caribische ritmes en invloeden uit Oost-Afrika, inclusief een onmiskenbaar Franse toets. Sinds 2010 maken ze hiermee Franse bars en festivals onveilig, nu komen ze aanzetten met Premie Viraz, een mini-LP (vinyl only!) waarop enkele gasten meespelen, die hun sound verrijken met trompet en keyboards. De zes magnifieke nummers baden in een aangenaam sixties/seventies sfeertje. Heerlijke vocalen in het Creools, pittige ritmes, een vleugje psychedelica, meer moet dat niet zijn! Hopelijk laat een vervolg niet te lang op zich wachten, want dit smaakt echt wel naar meer!

Premie Viraz van Commandant Cadet & Les Pythons de la Fournaise: een fantastische zomerse ontdekking! Proef hieronder drie nummers.

Beluister 'Séga Bella' hier.

www.catapulterecords.com
www.folkwelt.net
http://www.rushhour.nl/

1 opmerking: