Startpagina1 111111111111 Zaalconcerten 111111111 Zomerfestivals 11111111111 Luistertips 11111111111 Concertagenda 1111 11111111111 E-mailzondag 7 maart 2010

Damadaka @ Espace Senghor (Etterbeek)

Het was alweer een hele tijd geleden dat we nog eens een concert bijwoonden in de Espace Senghor (Etterbeek) en vooraf konden genieten van de lekkere frieten op het Jourdanplein bij Antoine. Het concert waarvoor we de verplaatsing gisteren maakten was van Damadaka. Deze Italiaanse groep bestaat uit zes jonge muzikanten die geselecteerd werden als artistieke ambassadeurs van de Stad Napels en de regio Campania. Tijdens het optreden kregen we een aantal verschillende volkse muziekstijlen uit Zuid-Italië voorgeschoteld, zoals de tarantella (o.a. ‘Madonna de la Grazia’, dat je op hun myspacepagina kan beluisteren), de pizzica en vooral de tammuriata, de stijl die het meest typisch is voor Campania. Het instrumentarium van de groep bestaat uit gitaar, accordeon, fluit en veel tamboerijnen en castagnetten. Spel en zang waren best goed, maar de didactische opbouw met bij elk nummer uitleg over de stijl en herkomst waren niet bevorderlijk voor de vaart van het concert, dat alles bij elkaar ook wat kort uitviel. Toch werd er flink gedanst bij de ruwe tammuriata, waarbij enkel zang, tamboerijnen, fluit en castagnetten de dansers begeleiden. Tijdens die momenten konden we ons even onderdompelen in deze populaire volkscultuur, die zeer levendig, feestelijk en ritmisch is. Bekijk onderstaand filmpje als voorbeeld!


Met dank aan Thierry van Espace Senghor kan je hieronder naar een filmpje kijken van het concert! De tammuriata in zijn ruwste vorm, met enkel zang, tamboerijnen en castagnetten en dansen maar!!!

1 opmerking:

  1. Meric pour ce beau souvenir. Voilà le lien d'une petite vidéo tournée samedi soir !


    http://www.youtube.com/watch?v=Ml8UguJcljw

    BeantwoordenVerwijderen