Startpagina1 111111111111 Zaalconcerten 111111111 Zomerfestivals 11111111111 Luistertips 11111111111 Concertagenda 1111 11111111111 E-mail



zondag 22 januari 2012

Nara Noïan @ Art Base (Brussel)


Op vrijdag 20 januari trad Nara Noïan op in een uitverkocht Art Base. De Armeense zangeres/pianiste bracht in 2011 haar vierde album uit. ‘Oriental Express’ (zie bespreking) is een ingetogen, persoonlijke plaat, waarop Nara met haar muziek ‘talen en culturen uit Oost en West met elkaar wil verbinden in vrede, uitwisseling en liefde’. Zo formuleerde ze het zelf ook bij aanvang van het concert. Net als op de cd koos Nara ervoor om het sober te houden. Vardan Hovanissian (duduk, shvi & klarinet) en Tigran Ter Stepanian (gitaar) stonden in voor de begeleiding. De nummers uit ‘Oriental Express’ passeerden vooral tijdens het eerste deel. Er werd geopend met Karama, melancholie die ook zonder Ghalia Benali overeind blijft. Daarna volgden o.a. Ouch é, Sokhak en Belle est la vie. Terwijl op cd de piano centraal staat, was er live plaats voor extra inkleuringen door duduk en gitaar of werd de pianopartij gewoon weggelaten. Geen enkel nummer werd klakkeloos nagespeeld, wat op zich al een grote verdienste is. Halfweg het optreden werd de focus verlegd naar oudere liedjes, vooral uit het album ‘Cristal’ (2008), zoals Bouïr en de 'hit' Les ames immortelles. Tor sirem werd geschreven door Nara’s moeder, de actrice/muzikante Janna Blbulyan. Op het eind kwam er nog meer pit in, er werd zelfs even gedanst en meegezongen met ‘Hover’, 'Chaloun’ en ‘Jan Iman’, aanstekelijk swingende deuntjes uit hetzelfde ‘Cristal’.

De muzikanten speelden het hele concert op hoog niveau en vooral met de nodige gedrevenheid. Nara zingt aardig, speelt fantastisch piano en beschikt vooral over een innemende podiumprésence. Ze navigeert daarbij spontaan tussen breekbaar, intens en speels. Vanzelfsprekend was er plaats voor een bisnummer, dat werd ‘par’, alweer een selectie uit ‘Cristal’. Wij en de rest van het overwegend Armeens publiek hadden er een gezellige avond opzitten in familiale sfeer.

Op 9 december 2011 trad Nara Noïan met dezelfde bezetting op in Parijs. Hieronder tonen we je enkele filmpjes van dat concert.







Meer info
http://www.nara-noian.com
Nara Noïan op Wikipedia
Foto: Juan-Jose Delhom Fuertes (Parijs)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten